Luikse Wafels

Luikse Wafels

De Luikse wafel is aan iedereen bekend! De Luikse wafel is een perfect dessert na een mooie maaltijd, maar kan natuurlijk ook worden gegeten als snack of zelfs ontbijt! Deze zachte wafel is heerlijk met jam of gesmolten chocolade, maar denk ook eens aan een bolletje ijs!

Luikse wafels

  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 25 minuten
  • Beoordeling 3.6 stars - based on 5 review(s)
  • Personen : 6

Ingredi├źnten

  • Boter - 100 gram
  • Zout - een snufje
  • Suiker - 40 gram
  • Vanillesuiker - 80 gram
  • Ei - 1 stuk
  • Melk - 4 eetlepels
  • Zelfrijzend bakmeel - 250 gram
  • Olie - 1 eetlepel

Instructies

  • Roer de boter, suiker, vanillesuiker en wat zout samen in een kom tot het wat schuimig wordt.
  • Meng vervolgens het ei en de melk erdoor.
  • Zeef het bakmeel boven een kom en voeg het vervolgens beetje bij beetje aan het mengsel toe.
  • Voeg de kandijsuiker toe en kneed het geheel tot een deeg een deel deze op in zes bolletjes.
  • Vet het wafelijzer in en zorg ervoor dat deze warm genoeg is.
  • Plaats een bolletje in het midden van het wafelijzer en bak deze in ongeveer 2 minuten mooi goudbruin.
  • Herhaal deze handeling met de andere bolletjes en vet het ijzer tussentijds nogmaals in.
  • Serveer nu de wafels met heerlijke roomboter, vruchtjes, siroop, jam of compote.