Heerlijke Wafels

Heerlijke Wafels

Wafels kun je wel op ieder moment eten. Maar op je vrije morgen smaken ze toch het best! Deze heerlijke zachte wafels geven je vrije dag een lekkere en vrolijke start en bieden een goede bodem voor de dag. Daarnaast zijn ze goed mee te nemen en kun je er ook nog eens heerlijk mee snacken. De wafels zijn in een handomdraai bereid en je kunt ze goed beleggen met heerlijke jam of suiker, net wat je natuurlijk zelf het lekkerst vindt!

Heerlijke Wafels

  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 30 minuten
  • Personen : 4

Ingredi├źnten

  • Middel grote eieren - 2 stuks
  • Ongezouten gesmolten roomboter - 85 gram
  • Melk - 380 ml
  • Bloem - 250 gram
  • Suiker - 2 eetlepels
  • Zout - theelepel

Instructies

  • Splits de twee eieren en doe daarbij het eigeel in een beslagkom en het eiwit in een aparte kom.
  • Mix dan het eiwit stijf en zet deze kom in de koelkast
  • Klop het eigeel schuimig en voeg dan de boter en melk toe. Let erop dat dit goed doorgeklopt wordt.
  • Zeef de bloem, bakpoeder, suiker en zout samen en schep dit door het beslag.
  • Zorg ervoor dat het wafelijzer vast verwarmd is en vouw het eiwit door het beslag
  • Wanneer het wafelijzer warm genoeg is kun je overgaan tot de laatste stap
  • Doe 4 eetlepels beslag per wafel en bak het ongeveer 4 minuten tot de wafel goudbruin van kleur is.
  • Serveer de wafels nu met heerlijke bessensaus, siroop, suiker of jam en geniet!