Bananenbrood Wafels

Bananenbrood Wafels

Een heerlijk ontbijt met een goede basis en toch lekker? Dan neem je de bananenbrood wafels! Deze wafels hebben de heerlijk zoete smaak van bananen en zijn in een hand omdraai bereidt! De wafel is op zichzelf al heel lekker, en vult goed. Uiteraard kun je ervoor kiezen om hem te besmeren met heerlijke ahornsiroop, nootjes, vruchtjes en een grote toef slagroom om het net dat beetje extra te geven.

Bananenbrood Wafels

  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 25 minuten
  • Beoordeling 3 stars - based on 3 review(s)
  • Personen : 6

Ingrediënten

  • Bloem - 2 kopjes
  • Suiker - 2 eetlepels
  • Zuiveringszout - ½ theelepel
  • Bakpoeder - 1 theelepel
  • Zout - ½ theelepel
  • Kaneel - ¼ theelepel
  • Nootmuskaat - een snufje
  • Melk - 1 kopje
  • Rijpe bananen - 2 stuks
  • Eieren - 2 grote
  • Olie - ¼ kopje
  • Vanille extract - 1 theelepel
  • Klein gebroken walnoten - ¼ kopje

Instructies

  • Meng de bloem, bakpoeder, suiker, zuiveringszout, zout, kaneel en nootmuskaat in een grote beslagkom.
  • Pak een andere kom en voeg daarin de bananen, melk, eieren, olie en vanille extract samen.
  • Voeg de kleinere kom dan bij de grote kom en meng dit tot het beslag een glad geheel vormt.
  • Roer hier vervolgens de walnoten in.
  • Zorg ervoor dat het wafelijzer warm is.
  • Schep nu met een eetlepel het beslag op het wafelijzer en bak deze tot ze goudbruin van kleur zijn.
  • Serveer de warme wafels nu met ahornsiroop, slagroom, nootjes en vruchtjes.