Amerikaanse Wafel

Amerikaanse Wafel

De Amerikaanse wafels zijn overgewaaid en inmiddels kunnen we het niet meer stellen zonder deze heerlijke lekkernij! Deze heerlijke wafels kunnen het goede begin van uw dag betekenen, maar ook het heerlijke dessert na een geslaagde maaltijd. Deze wafels kunnen niet ontbreken in uw recepten boek. Ze zijn makkelijk te maken en smaken subliem. Om de wafels net het beetje extra te geven kunt u ze besmeren met smeuïge roomboter of een jam. Deze kunnen gewoon niet ontbreken in uw dag!

Amerikaanse Wafel

  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 25 minuten
  • Beoordeling 3.58 stars - based on 19 review(s)
  • Personen : 5

Ingrediënten

  • Bloem - 100 gram
  • Suiker - 1 eetlepel
  • Zout - 1 theelepel
  • Bakpoeder - 1 theelepel
  • Olie - 2 eetlepels
  • Eieren - 2 stuks

Instructies

  • Voeg de bloem, suiker, zout en bakpoeder samen in een grote beslagkom. Mix deze even door.
  • Splits de eieren en voeg het eigeel toe aan het mengsel en bewaar het eiwit in een afzonderlijke kom.
  • Klop het eiwit stijf in de andere kom en zet deze even koud
  • Voeg de olie toe aan het mengsel en mix dit alles tot een geheel.
  • Voeg nu het eiwit aan het mengsel toe en mix dit alles nog eens.
  • Zorg ervoor dat het wafelijzer warm genoeg is en schep dan drie tot vier eetlepels beslag in op het ijzer en laat dit ongeveer vier minuten bakken tot ze een goudbruine kleur krijgen.
  • Serveer de wafels nu eventueel met heerlijke roomboter, jam, stroop of een vruchtensaus naar keuze.